• image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image
  • image

Sanjula

 

Kara Sanjula (Kim) Smits is altijd gefascineerd geweest in het werken met energie in de beweging. Zij is zeer aktief geweest in het beoefenen van krachtige sporten zoals karate en Afrikaanse dans. In die periode van haar leven heeft het haar diepe gronding gegeven en gaf het haar gevoeligheid kracht.  

Totdat zij 12 jaar geleden overspannen raakte en geen energie meer had voor enige beweging. Ze raakte haar gronding en vreugde voor het leven kwijt. Hier begon haar werkelijke zoektocht. Een zoektocht naar meer energie en geluk. Het is een lange en intense zoektocht geworden op zoek naar heling in haar zelf.

De eerste stap grote stap was het volgen van de 4-jarige Dru Yoga opleiding. Het opende haar lichaam zodanig dat haar energie en kracht al snel toenam. Tijdens de opleiding heeft Sanjula een gezonde discipline opgebouwd en is yoga een belangrijk onderdeel van haar dagelijks leven geworden.

Na de opleiding verplaatste haar interesse zich meer naar meditatie. Na het verstillen van het lichaam, wilde ze de stilte gaan verkennen. Haar nieuwsgierigheid bracht haar bij diverse workshops, trainingen en retraites in binnen- en buitenland. In meditatie kon ze de stilte steeds dieper en langer aanraken.

In haar lessen vind je haar ervaring terug. Sanjula begeleidt je naar de stilte en dat op haar eigen unieke wijze.  Elke les is anders. Een open mind is welkom, ervaring is niet nodig!

Sanjula heeft de laatste jaren o.a trainingen en workshops gevolgd bij: Dru Yoga Docentenopleiding, Osho Pune Meditation Resort, Essence Training (Duitsland), Humaniversity (Egmond aan Zee), Gelukscoachopleiding, Emotioneel Lichaamswerk (Annie Vermaat), Yoga & Dans (Magda Samson, Samsara), Munay-Ki inwijdingen (Diane Dunn, Peru), Shiatsu Massage (Shiatsu in Bedrijf), Incoming Souls (Shelley Lemaire).

Momenteel assisteert zij bij diverse trainingen/workshops en is zij assistent in opleiding bij Ariane Grigo (Coaching & Gezondheid). Ook heeft Sanjula 10 jaar lang Niek Zervaas ondersteund (bekend van de documentaire: ‘Een Dansend Hart’). Niek is een onuitputtelijke inspiratiebron voor haar.